Om Sportklubben


SDSKSaltsjö-Duvnäs Sportklubb bildades våren 2008 med en huvudsaklig uppgift – att fortsätta genomföra och utveckla Duvnäsloppet!

Loppet kom nämligen till under Saltsjö-Duvnäs 100-års firande år 2007, ett år som var fyllt av mängder medMedalj_Duvnasloppet_color aktiviteter från januari till december. Julgransplundringar, längdskidåkning, konstrundor, stor kräftskiva för hela samhället mitt på Strandpromenaden, levande julkalender, Jubileumsmiddag och mycket annat. Och så Duvnäsloppet förstås.

Initiativtagare till och projektledare för loppet var Nicki von Platen från Organization Unlimited. I ett nära samarbete med ledningen för Lidingöloppet och tidtagningföretaget Neptron, en kärntrupp av engagerade medarbetare och funktionärer bosatta i Saltsjö-Duvnäs samt generösa sponsorer lyckades vi tillsammans med vår dåvarande speaker Sven Melander skapa ett familjärt men ändå kvalitativt och utmanande lopp.

Sportklubben har jobbat målmedvetet från år till år för att öka antalet deltagare utan att finnas med på nationella löparkalendrar och motsvarande. Loppet är i första hand avsett för deltagare boende i Nacka, Värmdö och Saltsjöbaden, men naturligtvis är andra deltagare också välkomna. Grunden till detta beslut är att navet för tävlingen – Ringparken i Saltsjö-Duvnäs – inte klarar av att hantera ett alltför stort antal deltagare och vi vill inte att loppet skall förlora sin karaktär av ”familjeevenemang” för alla åldrar.

Vår ambition är att tävlingen – utöver att vara en kvalitativ tävling – även ska kunna vara en familjefest. Barnen kan vara med i olika klasser och familjen ska hinna äta något gott tillsammans mellan barnlopp och vuxenlopp. Vi jobbar för att känslan av gemenskap mellan deltagare, hejande vänner och grannar ska vara kännetecknande för vårt lopp, vilket många deltagare genom åren vittnat om att de upplevt när de sprungit.

2022 är det planerat att genomföra Duvnäsloppet för 15:e året!

Varmt välkomna!

Lämna ett svar