Rapport från Hälsokvällen 25 april


En uppfriskande onsdagskväll i Ringparksstugan blev det med Saltsjö-Duvnäs Sportklubb som arrangör av den första Hälsokvällen. För några år sedan ordnades det en hel hälso-söndag, men nu blev det en kväll.

Aktiv Hälsa kliniken inledde med rörelser och peppning gällande rekommenderation till rörelse och träning. Maria Elison Eklund berättade om ”Golffys” och fick alla att upptäcka ett knep att få ökad ”svingsmidighet”. Annica Alm också från Aktiv Hälsa har flera ”Iron Mans” och nischar sig till den typen av skador. Hon har laser insatt behandingsarsenal.

Två av sponsorerna till loppet, Hälsospecialisten och BAN CAM SPORTS, presenterade sina verksamheter och Carlos Banda visade på ett digitalt test som kan göras för att upptäcka obalanser. Som sista föreläsare – också från Aktiv Hälsakliniken – var Mikael Hedberg, som inspirerade till rörelse för att integrera hjärnan, och det blev en inledning till det sista passet som var:

NIA- dans ledd av Ulrika Didriksdotter som har NIA i Ringparksstugan på fredagmornar. Härlig stämning och god, nyttig boost från Grain Café som serverade mackor, juicer, fröknäcke etc. Ulrika Ögren, som är från Duvnäs, driver det nystartade företaget som ligger på Kungsholmen tillsammans med Birgitta.

Vi hoppas att det blir fler tillfällen med Hälsoteman framöver i Ringparksstugan då det finns många hälsosamma företag i området som också kan få chans att visa upp sina verksamheter. Ta gärna kontakt med oss i Duvnäsloppet!

Hör också gärna av er om ni vill vara funktionär den 9:e juni.